Robot Çocuk yapılıyor

Zürih Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarı, insan kaslarını taklit ederek hareket kazandırılan Roboy adlı insansı bir robot üretmeye çalışıyor. Roboy, yakın zamanda haber yaptığımız Kenshiro İnsansı Robot’un küçük bir benzeri. Roboy, birkaç yıl önce üretilmiş olan ECCE Robot’un bir üst modeli; ancak ECCE kas yapısı ve insan anatomisine benzeyen vücudu haricinde daha ‘az insansı’ bir görünüşe sahipti. Bize göre Roboy daha çekici ve canayakın bir görüntü çiziyor: en önemlisi kafa görünümü Facebook’taki oylamayla seçildi. Roboy, 1.25m boyunda ve 40 kilogram ağırlığa sahip.

Roboy’un resmi web sitesindeki broşüründe bizi en çok etkileyen şeylerden biri ölçeklendirilebilir üretim hedefiydi ki bu vesileyle üç boyutlu baskı teknolojisinin yeni robot üretimini birkaç gün seviyesine çekmesi mümkün olabilecek. Daha önce bahsettiğimiz üzere, robot üzerindeki çalışmalar sürüyor ve söz konusu çalışmaların üç ay içerisinde sona ermesi bekleniyor. Roboy Ekibi, robota daha fazla işlev kazandırabilmek için hala sponsor arayışında. Roboy 8 Mart 2013’te turneye çıkacak. Bunun yanısıra on’dan fazla şirket ve üniversiteler de projeyi destekliyor.

Resmi web sitesini şuradan ziyaret edebilirsiniz: roboy.org

Robotun diğer becerileri hakkkında daha fazla bilgi edinmeye öalışacağız, ve buna yeni başlıklarımızda yer vereceğiz. Lütfen takipte kalın…

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş