Yeni Bağımsız Kapalı Alan Aracı: Adept Lynx

Bağımsız hareket edebilen mobil robotlarıyla tanınan Adept Technology firması Adept Lynx’i piyasaya sürdü.  Adept Lynx; Amerika Birleşik Devletleri’nde Chicago, İllinois’de gerçekleşen Automate 2013 ve Promat fuarlarında görücüye çıktı.

Kaynak: Adept Technology Inc.
Adept Handler
Kaynak: Adept Technology Inc.

Adept Tech; ürünlerin taşınması ve tesliminin toplam üretim maliyetinin üçte ikisinden fazlasını oluşturduğunu, dahası taşıma ve teslim için harcanan zamanın verimlilik ve üretkenliği düşürdüğünü fark etti. Şirket; müşterilerine hassas, hızlı, kaliteli çözümler sunmak ve montaj, depolama, paketleme, test etme ve diğer lojistik işlemlerde üretkenlik sağlamak amacını güdüyor. Adept Lynx küçük bir mobil platform ve kendini yönlendirebilen bağımsız, kapalı alan araçları ailesinin en yeni üyesi. Adept Lynx, etrafı çevrili alanlarda, dar koridorlarda ve insanlarla dolu hareketli ortamlarda, nesneleri hızlı bir şekilde taşımak için dizayn edildi.

Lynx’i diğer geleneksel otonom robotlardan ayıran özelliği ise tesislere taban mıknatısları ve navigasyon projektörleri gibi eklemeler yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırması: öyle ki herhangi bir  yerde altyapi olmaksızın çalışmaya başlayabilir. Bu sebeple müşterilerin kurulum ve robotu devreye sokma masraflarını yüzde 15 oranında azaltabilir. Ek olarak, Lynx yer tesbiti için dijital haritalar kullanıyor. Üstelik, 60 kg’ye kadar ağırlık taşıyabilen Lynx günde 19 saat çalışabiliyor.

Üzerinde yüklü bulunan Adept yazılımı ve kontrolleri Lynx’in insanlarla bir arada hatta beklenmeyen engellerle dolu bir alanda bile çalışabilmesini sağlıyor ki bu Lynx’i diğer geleneksel otonom araçlardan ayıran önemli özelliği: öngörülmemiş bir engelle karşılaşsa bile Lynx durmuyor. Lynx aynı gün içinde programlanıp kullanıma sokulabiliyor.

Sistemi müteahhidler, entegratörler ve son kullanıcılar için tasarlandı; ancak pek çok diğer uygulama ve yük çeşitlerinde de Lynx’i kullanmak mümkün. Lynx’in ideal kullanım alanları üretim, şirket içi lojistik, istifleme, dağıtım, temiz teknolojiler, sağlık sektörü ve laboratuvarlardan oluşuyor.

Kaynak: Adept Technology Inc.
Adept Transporter
Kaynak: Adept Technology Inc.

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş