Arduino ile Robot Yapmak

Robotiğe yeni başlayacaklar için en önemli platformlardan biri Arduino dur.

Bu yazımda, yeni başlayanların neler yapması gerektiğini fazla detaya girmeden, ana noktaları ile anlatmaya çalışacağım.

Bu arada hazır başlamadan…. İngilizcesi yeterli olan arkadaşların her aşamada arduino ana sayfası olan

www.arduino.cc

safyasını okumaları şiddetle tavsiye edilir. Eğer herhangi bir aşamayı anlamazsanız bakacağınız yer daima burasıdır.

Arduino ile başlamak için ilk yapılması gerekli şey, robota yükleyeceğiniz yazılımları yazmanızı sağlayan platformdur. Buna ”Arduino Software IDE” deniliyor.

Bunu aşağıdaki linkten yükleyebilirsiniz:

https://www.arduino.cc/en/Main/Software

Burada size opsiyonlar veriyor fakat internet bağlantınız iyi ise Arduino web editörünü kullanmamızı öneriyorlar.

Bunu kullanmak için önce arduino sistemine email adresiniz ile kayıt oluyorsunuz. Daha sonra kullandığınız platformu yani windows, mac yada linux olmak üzere seçiyorsunuz.

Daha sonra web editörünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Editörün içinde işinizi çok kolay hale getircek örnekler de var. Mesela robotunuzun ana platformunun lambasını yakıp söndürmeye hemen verilen örnek kod ile başlayabilirsiniz.

Arduino bir çok platformu destekliyor. Alacağınız platformun bu editör ile uyumlu olmasına dikkat edin. Mesela Arduino’nun kendisinin UNO MEGA ZERO gibi platformları var.

Platformda çalışırken yaptıklarınızı döküman halinde tutmanızı öneriyoruz. Bu herşeyin düzenli bir şekilde tutulmasına yardım edecektir. Editör bunu çok kolaylaştıracak olanaklar sunuyor. Ayrıca çizilen grafikleri de google driveda kolayca saklayabiliyorsunuz.

Arduino da robotunuza kod yazmayı çok kolay hale getirecek 700ü aşkın library yani kütüphane var. Bunlar ile her seferinde tekerleği yeniden icat etmekten kurtuluyorsunuz ve kodunuza kolayca entegre edebiliyorsunuz. Bu farklı kullanıcılar arasında paylaşım yapmayı da hayli kolaylaştırmakta.

Arduino ile sadece robotik projeleri değil aklınıza gelebilecek her türlü elektronik projesini de yapabileceğinizi unutmayın. İlk başlayacakları doğru yöne sevkedecek faydalı bir paylaşım yaptığımızı umuyoruz. Projelerinizde başarılar …


Kullanım Koşulları:
Paylaşımlarımızı farklı yöntemlerle ve yayın tarihli olarak kaydediyoruz. Sitemizdeki içeriklerin her hakkı saklıdır ve bunlar bizden izinsiz olarak kopyalanamaz ve / veya yeniden yayınlanamaz.
Bu internet sitesindeki içerikler hata ve eksiklikler içerebilir. Bu içeriklerin herhangi bir şekilde kullanımından doğabilecek sonuçların tüm sorumluluğu yanlızca kullanıcıya aittir.
Daha fazla detay için lütfen Kullanım Koşulları sayfamızı ziyaret ediniz.

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş