IBM cep büyüklüğünde mini Watson üretme üzerinde çalışıyor.

Apple’ın sesle çalışan kişisel asistanı Siri’sinin daha iyi bir  versiyonu olan ve IBM’in üretmiş olduğu yapay zeka programı olan Watson’ın yeni bir versiyonu üretilme aşamasında. Watson tarihi olayları, bilimsel gelişmeleri ve konum verileri konusunda eğitimli cevaplarla karşımıza çıkacak.

Watson’ı bilmeyenler için söylemek gerekir ki, geçen seneki popüler TV programı olan Jeopardy’de insan şampiyonlarını yenen bir IBM yapay zeka programıdır. Ürünün yeni versiyonu olan Watson 2.0, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlarda çalışmak üzerine tasarlanacak.

Ancak halen, IBM’in elle tutulur bir ürün olarak Watson’ı üretmesinden önce üstesinden gelinmesi gereken teknik zorluklar var. Veri merkezindeki yapılan bir çok hesaplamalara rağmen, uygulama bir akıllı telefonda çalışabilmek için çok fazla sunucu gücü gerektiriyor. Watson’ın belirli alanlarda güvenilir ve yeterli derecede asistanlık sağlayabilmesi için uzun bir zamana ihtiyacı var. Ayrıca, ses ve görüntü tanıma yetileri de gerçek dünyaya uyumlu bir ürün ortaya çıkarma yolunda uygulamaya eklenmesi gerekiyor.

Dahası için;
http://www.kurzweilai.net/ibm-creating-pocket-sized-watson-in-16-billion-sales-push?
utm_source=KurzweilAI+Daily+Newsletter&utm_campaign=1296d07097-UA-946742-1&utm_medium=email

 

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş