3 Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Robot: InMoov

3 boyutlu yazıcılar biyolojik maddelerden mimariye her alanda yaygınlaşıyor, buna robot teknolojileri de dahil. 3 boyutlu parçalarıyla InMoov; Fransa’daki Factices Ateliers’den Gael Langevin tarafınca insansı bir robot olarak tasarlandı ve geliştirildi.

Blender ile tasarlanmış olan InMoov, MyRobotLab ve Arduino’yla çalışıyor; enerjisini ise pillerden alıyor. Bu, açık kaynaklı kendi kendinize yapabileceğiniz yazdırılabilir bir robot.  Robotun parçaları aşamalı olarak tasarlandı: önce sadece bir elden ibaretti, daha sonra InMoov’a kollar ve baş eklendi. Robot kendi ayakları olana kadar geçici olarak küçük tekerlekler üzerinde duruyor.  Görünüşü nedeniyle robot bilinmeyen sınırında değerlendirilebilir; fakat aynı zamanda dış görünümü değiştirilebilir. Gövdesi ve başı dışında, robot 900 dolardan fazlaya mal oluyor ama diğer insansı robotlara göre oldukça ucuz.

InMoov’un 3 boyutlu parçalarının bazıları şu linklerden indirilebilir: cubehero ve thingiverse. 3 boyutlu yazıcınız ve kurma yeteneğiniz varsa, siz de (el, gövde, omuz ve benzeri) parçaları elde edebilir, talimatlara uyarak robotunuzu hareketlendirebilirsiniz. Langevin robotu geliştirmek için işbirliğine açık.

Aşağıdaki videoda InMoov’u sesli komutlara karşılık verirken izleyebilir ve jestlerini görebilirsiniz:

InMoov’un daha fazla videosunu izlemek ve yapım aşamasındaki gelişmeyi görmek için şu linki ziyaret edebilirsiniz:

http://inmoov.blogspot.ca/p/inmoov-videos.html

Video Kaynağı:  InMoov.blogspot.ca

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş