Gelecek Nesil Teknolojisi “Teletemsilci” Robot Yatırımı

Değişik türlerde Robotik firmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen, bir New York – Amerika Birleşik Devleti tabanlı firma olan Grishin Robotics, bir kaç gün önce, yeni teknoloji olan teletemsilci robotlar imal eden ve Double Robotics ismiyle bilinen firmaya yaptığı yatırımları duyurdu. Double Robotics’in imal ettiği robotların en dikkat çekici tarafı da,  şimdilerde $1,999 civarı olan ön sipariş fiyatları ve basit, bir o kadar da hafif tasarımı oldu. Robot, kutusundan çıkarıldığı gibi, herhangi bir kuruluma gerek duymadan çalışması üzerine dizayn edildi ve iPad’i işletim platformu olarak kullanıyor.

Son zamanlarda dünya genelinde 600 robot önsiparişi verildi. Siparişler ise 2013 yılının Ocak ayınca teslim edilmeye başlanacak.

Miktarı $250,000 civarında olan bu yeni yatırım ile, öncelikle yeni mühendisler çalıştırılacak ve üretim geliştirilecek, ve sonrasında daha büyük ölçekli bir imalat üzerinde çalışılacak.

Tüketici robot tipleri arasında en geniş kullanım alanına sahip olan bu teletemsilci robotlar, teletoplantı, güvenlik gözetimi, geziler, sağlık, sunumlar ve bunun gibi birçok alanda kullanılabilirler.

Daha fazla bilgi için:

http://www.marketwire.com/press-release/Grishin-Robotics-Invests-250000-Into-Double-Robotics-1704235.htm

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş