İmalat Firmalarının Yeni Çalışanı: Baxter

MIT tarafından geliştirilen Baxter imalat fabrikaların yeni çalışanı olacağa benziyor. Baxter’ın yaptığı ise öğretilen konumdaki malzemeyi alıp istenen konuma taşımak,nesneyi oraya montelemek veya yerleştirmek. Ayırt edici özelliği ise bunu rakiplerine göre oldukça seri yapabilmesi. Toplam 5 sensöre sahip ve bunlardan 2 tanesi robotun baş kısmındaki LCD ekran üzerine yerleştirilerek göz görevi görüyor. Bu sayede robot 360 derece dönerek etrafındaki nesnelere hakim olabiliyor, ayrıca cisim analizi ve mesafe analizi yapabiliyor.
Normal bir insandan daha uzun ve daha iri görünmesine rağmen Baxter tıpkı bir insan gibi iki kola, bir gövdeye ve bir başa sahip. LCD ekran üzerindeki yüz animasyonu ve mimikleri de robotu daha sempatik hale getiriyor ve bir fabrika çalışanından farksız hale getiriyor. Geliştiricileri programlamasını özellikle kolay yaptıklarını ve yeni işe giren birine işi öğretmekten daha basit olduğunu belirtiyorlar.
Ülke ekonomisi açısından değerlendirildiğinde oldukça katkı sağlayacak bir gelişme olduğu söyleniyor. Baxter sayesinde rekabet içindeki firmalar imalat kısmındaki işleri daha kısa zamanda tamamlayabilecekleri için daha çok para ve zaman elde etmiş olacaklar. Bu sayede daha eğitimli ve yüksek seviyeli çalışanları olacak . Ayrıca bu sayede imalat firmalarının ağır işleri daha güvenli bir şekilde yapılmış olacak.

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş