İTÜ ROBOT OLİMPİYATLARI (İTÜRO) 2012

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları’nın 6 ıncısı 2012 yılında Nisan ayında düzenlenecek. Organizasyonun tanıtım koordinatörü Alper Öz, organizasyonu Robothaber.com’a özetledi:


”İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Kontrol ve Otomasyon Kulübü(OTOKON) tarafından 12- 13- 14 Nisan 2012 günlerinde altıncısı düzenlenecek olan İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları(İTÜRO) artık alanında gelenekselleşmiş durumdadır.  Organizasyonu düzenlerken günümüz teknolojisinin en çok ilgilenilen alanlarından olan robotik alanında gelinen son noktayı topluma sunmayı başlıca görevimiz olarak kabul ediyoruz. Organizasyonumuzda robotik alanına ilgi çekme amaçlı yarışmalar yanında sergiler, seminerler, paneller ve söyleşiler yapılmaktadır. Organizasyon esnasında kullanılan teknolojik alt yapı kulübümüze üye öğrenci arkadaşlarımız tarafından oluşturulmuş olup her yıl en kullanışlı hale getirilecek şekilde güncellenmektedir. Teknik ekip, yılların kattığı birikim ile dünyanın dört bir yanındaki benzer yarışmaları incelemekte ve ülkemizdeki robotik meraklılarına katacağı değerleri olan kategorileri yarışma kategorilerimize eklemektedir. Bu titiz çalışmalar sonucu düzenlenen yarışma kategorileri, her yaştan robotik meraklısına yarışıp kendini geliştirme fırsatını da sunmuş oluyor. Ülkenin dört bir yanındaki üniversite, lise ve ilkokullardan gelen yüzlerce öğrenci çalışmalarını sergilerken, ağırladığımız 7000’i aşkın izleyici arasında kurulan diyalog ortamı ile bilgi alış verişinin yanında kalıcı dostluklar da kurulmaktadır. Böylesi bir ortamı yaratmak da biz İTÜRO organizasyon ekibinin sosyal sorumluluğunun bir parçasıdır. 
2011 yılında düzenlediğimiz İTÜRO 2011 organizasyonumuzda 350 proje yarışmış 8 farklı kategoride dereceye giren 24 yarışmacıya ödül verilmiştir. İTÜRO 2012’de de artan yarışmacı ve izleyici sayımızın paralelinde 7500’ü aşkın izleyici ve 450 projenin katılımı beklenmektedir.Bu sıkı çalışmalarımız ışığında İTÜRO ekibi olarak hedefimiz, İTÜRO’yu uluslararası boyuta taşıyıp teknolojide çağı yakalayan değil çağa yön veren bir kuşak yaratmaktır. Böylesi bir sonuç ülkemizi de dünyada robotik alanında söz sahibi konuma getirecektir.”

Etkinligin internet adresi: www.ituro.org

Ülkemizde bu tip organizasyonların daha da sıklaşmasını ve katılımın artmasını diliyoruz.

Etkinlikle ilgili haberleri yayınlamaya devam edeceğiz.

 

"İTÜ ROBOT OLİMPİYATLARI (İTÜRO) 2012" için yapılan yorumlar

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş