LEGO Mindstroms EV3, yeni nesil robot programlama

TechCrunch’ın bildirdiğine göre, Lego genç nesillere aplikasyon programlamayı tanıtmak amacıyla kurduğu müşteri pazarı robotik hattı olan MindStorms’un yeni bir nesliyle piyasaya dönüş yaptı.

Yeni kit, birçoğu yılan ve akrep gibi korkutucu hayvan görünümlü ve sayısı 17’yi bulan farklı robota direktif verebiliyor.

Kaynak: Lego
Kaynak: Lego

Mindstorms EV3, kullanıcıların ilk defa yeni EV3 Intelligent Brick’i (Akıllı Tuğla) doğrudan programlayabileceğini belirtiyor. Önceki sürümlerde; kullanıcılar robotlarını sadece bilgisayardan programlayabiliyor ve daha sonra uygulamayı ancak robotla çalıştırabiliyordu. Intelligent Brick, kullanıcıların doğrudan Brick üzerinden komutları ve hareketleri değiştirmesine imkan sağlıyor.

Bu, sadece yeni MindStorms kullanıcılarının değil, programlama ve robot teknolojisi meraklılarının da ilgisini çekiyor. Amatörler, bilgisayara ihtiyaç duymadan hata ayıklama (debug işlemi) yapabilirken; çocuklar, temel programlamayı öğrenebilecekleri, çok basit bloklar halinde düzenlenmiş bir arayüze sahip oluyor.

Mindstorms EV3 kiti, robota çeşitli nesneleri görme ve algılama yeteneği sağlayan kızılötesi sensöre de sahip. Linux tabanlı yazılımla çalışan sistemin USB ve SD bağlantıları var.

Yeni kit 2013’ün ikinci yarısından itibaren $349.99’lık tavsiye edilen satış fiyatıyla piyasaya sürülecek.

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş