Uçan Böcek Robot

İstenilen herhangi bir yerden bilgi aktarımı yapabilecek, uçan bir robot üretilmesi ve bu robotun  aynı zamanda gerçek bir böceğe benzediği için insanlarca fark edilmemesi sektörde bir devrim anlamına gelirdi. Neyse ki artık bu imkana sahibiz. Amerikalı TechJect Inc.  tarafından geliştirilmiş Dragonfly (Yusufçuk) Robot; bir kuş, bir uçak gibi uçabilen ya da bir böcek gibi havada süzülebilen bir robot böcek. 28 gram ağırlığında ve her üst modeliyle birlikte küçülmeye ve hafiflemeye devam ediyor. Araştırmaya, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin desteği olan $1,000,000’la başlandı ve robot Georgia Teknik Üniversitesi’nce geliştiriliyor; fakat aynı zamanda dünyanın birçok yerindeki üniversiteden birçok profesör, araştırmaya katkıda bulunuyor.

böcek robot

Dragonfly robot oldukça modüler ve bu da havada asılı durmaktan süzülmeye kadar farklı amaçlar için robotun isteğe göre değiştirilmesini sağlıyor. Örneğin, oyun  uygulamaları için daha hızlı, yahut dış mekan fotoğrafçılığı uygulamaları için daha dayanıklı bir model seçebilirsiniz. Robot wifi ya da gps bağlantısı, Iphone, Ipad gibi birçok yöntem kullanılarak kontrol edilebiliyor. Robotun 20 adet çevresel sensörü, kamerası ve GPS sensörü bulunuyor; hakikaten içeride-dışarıda herşeyi takip etmek maksadıyla kullanılabilir. Mesela içeride ev güvenliği ve evin içi/dışı hakkında bilgi vermek, yada dışarıda bir atleti yahut kayakçıyı takip etmekte kullanılabilir. Askeri güçler ve polis güçleri de şüphesiz bir diğer önemli kullanıcı kitlesini oluşturacaktır. Bu robotların kullanımı, pek çok durumda (eğer bir Hollywood filmi çekmiyorsanız, oldukça yüksek çözünürlüğe ve zumlayan kameraya ihtiyacınız yoksa) havadan takipte helikopter ihtiyacının önüne geçecektir ki bu da gerçek anlamda binlerce katı maliyetli helikopter yerine bu küçük böcek robotla mümkün olacak.

kızböceği robot

Eğer bu robotlardan biri için sipariş vermek isterseniz, hala robota son şekli verilmekte olduğu için, bu yılın temmuz ayına kadar kadar beklemeniz gerekecek. Kullanmayı düşündüğünüz alana göre birçok farklı sipariş seçeneği mevcut. Resmi web sitesini şu adreslerden ziyaret edebilirsiniz:

http://www.indiegogo.com/robotdragonfly

http://www.techject.com/dragonfly.html

Fotoraf ve videolar: Techject Inc. tarafından sağlandı

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş