Xiaomi’nin insansı robotu: CyberOne

Daha çok telefon ve akıllı ev aletleri gibi cihazlar ile bildiğimiz Çinli Xiaomi firması, yeni ürettiği bir insansı robot tanıttı. CyberOne isimli robot, 11 Ağustos’ta Pekin’de düzenlenen bir etkinlikte, firmanın diğer yeni ürünleriyle beraber tanıtıldı. CyberOne, firmanın Cyber isimli ürün grubunun en son üyesi – bu grupta daha önce CyberDog isimli robot köpek tanıtılmıştı. CyberOne, diger ozelliklerinin yanında stabil bir şekilde iki ayaklı yürüme,  insan yüz ifadelerini ve kim olduğunu ayrıdetme, 85 adet çevresel sesi tanıma, çevresinin 3 boyutlu görüntüsünü kurabilme kabiliyetlerine de sahip.

Robot 177 cm boyunda ve 52 kg ağırlığında. Toplam 21 hareket serbestlik derecesi ile insan hareketlerini taklit edebiliyor. Robotun verimli bir şekilde hareket edebilmesi için firma motorları özel  olarak geliştirmiş. Tabi motorun robotun neresinin hareketini sağlayacağı da burada önemli.

Şirketin belirttigine göre robotun yakin bir gelecekte satışa sunulması henüz plan dahilinde değil.

Kaynak: Xiaomi

////
İnsansı robotlar (yani androidler) geliştirmek için birçok üst düzey teknolojinin bir araya gelmesi gerekiyor. Yukarida bahsettiğimiz ve bahsetmedigimiz özelliklerin ise spesifik olarak insansı robotlar için gelistirildigini söyleyemeyiz, çünkü teknolojiyi takip edenler bunların başka cihazlarda da kullanıldığını hemen görebilir. Başka bir deyişle androidlerin gelişmesi sadece onları yapanların meydana getirdiği birsey olmaktan çok diğer alanlar için zaten gelişen teknolojilerin sadece bir araya getirilmesi ile oluyor büyük oranda. Fakat insansı bir robotun insansı özellikler ile çalışması için asıl doğayı taklit edip bunu gelistirmek gerekiyor. Başka bir deyişle insansı robotların herhangi bir elektronik alet gibi değilde “insan gibi” çalışması evresinden henüz uzaktayız.

——————————————————

Kullanım Koşulları:
Sitemizdeki içeriklerin her hakkı saklıdır ve bunlar bizden izinsiz olarak kopyalanamaz ve / veya yeniden yayınlanamaz. Paylaşımlarımızı farklı yöntemlerle ve yayın tarihli olarak kaydediyoruz.
Bu internet sitesindeki içeriklerde hata ve eksiklikler olabilir. Bu içeriklerin herhangi bir şekilde kullanımından doğabilecek sonuçların tüm sorumluluğu sadece kullanıcıya aittir.
Daha fazla detay için lütfen Kullanım Koşulları sayfamızı ziyaret ediniz.

Yorum yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Giriş